ESG - Bolio

Vil du vide mere?

Omkring 40% af den energi, der bruges i Danmark, anvendes i bygninger, og derfor har vi som ejendomsselskab en unik position for at bidrage til opfyldelse af landets og FN’s mål om en grønnere fremtid. Det er således vigtigere end nogensinde før, at vi har fokus på at skabe bæredygtige boliger, der ikke blot er energieffektive og kan minimere miljø- og klimapåvirkninger, men som også indbyder til at leve i boligerne.


Bolio er den nye generation af ejendomsudviklere – og med det følger et ansvar for vores lejere, omgivelser og næste generationer. Det er vores ansvar at tænke ESG ind i alle processer, i såvel vores projektbyggerier, som i vores renoveringsprojekter af ejendomme i den ældre boligmasse i Odense. Projekterne skal vise, at vi tager ansvar og bidrager aktivt, for en positiv udvikling, og det er i projekterne, vi har mulighed for at yde den største forskel. Derudover har vi naturligvis løbende ESG-brillerne på i driften af vores portefølje, og tilser, at der ikke anvendes miljøskadelige materialer i forbindelse med drift og vedligehold af ejendommene.

Derfor går Bolio som udgangspunkt ind i boligprojekter med et stærkt ønske om, at bevare og renovere ældre ejendomme – hvor vores konkurrenter måske havde valgt nedrivning. Ud over det åbenlyse, at der ved omdannelse er et markant mindre forbrug af materialer, bidrager det efter vores opfattelse også til en arkitektonisk gevinst ved at bevare et klassisk udtryk i bybilledet, der typisk har en mindre skala end hvad man kunne få lov til i dag - et godt eksempel er vores totale renovering af Vesterbro 94 i 2018, der er en bygning, der allerede har stået i 200 år. Hermed er det vores håb, at de projekter, vi laver i dag, kan stå langt længere end de 50 år, de fleste beregningsmodeller for bæredygtige bygninger maksimalt regner med i dag.

ESG-fokus i vores projekter, skal også kunne måles helt ned til materialevalget i de enkelte lejemål. Vi ynder eksempelvis at benytte stavparketgulve - et restprodukt fra klassisk trægulvproduktion – installationer og materialer indkøbes i øvrigt når det er muligt fra producenter, der har en bæredygtig produktion - på fællesarealer i alle vores ejendomme udskiftes som princip til LED-belysning med sensorstyring – og der etableres ventilation med varmegenvinding når det giver mening, også i ældre ejendomme. Løsningen sikrer konstant frisk luft, et godt indeklima og reducerer radon. Og så er det sundere for bygningen, så den forhåbentlig kan stå endnu længere. Den varme der allerede findes i boligen genanvendes til opvarmning af den friske udeluft, der blæses ind i boligen.

Når du besøger vores hjemmeside, bruges der energi til vores server og til din computer, for at holde siden online og for at du kan tilgå siden. Dit besøg på Bolio.dk er Co2-neutraliseret via vores samarbejde med ingenco2.dk, som investerer i klimaprojekter og neutraliserer CO2-udledning.

Co2-neutraliseret hjemmeside

Ny generation af ejendomsudviklere

Ejendomsselskaberne Bolio

C/O Peistrup Ejd. Administration

Fasanvej 12, 5230 Odense M

Administration

© 2023 - Alle rettigheder forbeholdes.

Følg med hos Bolio på Facebook & LinkedIn:

Udlejning

Bolig: Se ledige lejemål - Klik her

Erhverv: 93 40 30 20 (Tast 2)


IconIcon


lejer@bolio.dk

93 40 30 20